Управляващият директор на Pfizer UK Бен Озбърн съобщи, че лекарството срещу

...
Управляващият директор на Pfizer UK Бен Озбърн съобщи, че лекарството срещу
Коментари Харесай

Лекарството срещу COVID-19 на Пфайзер може да бъде налично в началото на 2022 г.

Управляващият шеф на Pfizer UK Бен Озбърн заяви, че лекарството против COVID-19 на фармацевтичната компания - Paxlovid, може да бъде налично в Обединеното кралство " доста рано през 2022 година ", предава БНР. Междувременно хапчето против ковид на компанията Merck - Mолнупиравир (Molnupiravir) ще бъде пуснато като част от тестване в границите на Англия в края на ноември.

Пред телевизия Sky News Бен Озбърн сподели, че фармацевтичният колос Pfizer работи в действително движение с регулаторите по целия свят и чака да подаде документи за позволение за приложимост на неговото Covid лекарство в Обединеното кралство " през идващите няколко седмици ".

Обединеното кралство към този момент поръча 250 000 дози от лекуването на Pfizer и чака да получи зелена светлина за неговото използване през идната година.

Междувременно основният изпълнителен шеф на Pfizer Алберт Бурла съобщи, че компанията е в полемики с 90 страни по отношение на контракти за доставка на пробното ѝ хапче против Covid-19, което демонстрира, че понижава с 89% риска от хоспитализация или гибел при пациенти с висок риск от тежко заболяване от ковид.

Той също по този начин сподели, че Pfizer очаква да дефинира цената на своето лекарство, наречено Paxlovid, покрай тази на претендент за перорално антивирусно лекарство на Merck & Co, Inc. Договорната цена на Merck в Съединени американски щати за нейното хапче Molnupiravir е към 700 $ за петдневен курс на терапия.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР